110 verschillende namen voor suiker

110 verschillende namen voor suiker

Suiker bestaat in heel veel vormen en heeft veel verschillende namen. Vermijd niet alleen “suiker” maar kijk ook eens op verpakkingen naar de onderstaande namen.

110 verschillende namen voor suiker

Je zult dus niet alleen “suiker” moeten vermijden… maar ook de onderstaande suikervervangers of benamingen van suiker. Ga er maar vanuit dat er veel van in het product zit… als het één van de eerstgenoemde ingrediënten is op de verpakking van het product…

  1. Agavenectar
  2. Agavesiroop
  3. Ahorncrème
  4. Ahornsiroop
  5. Appelstroop
  6. ‘Aroma’
  7. Barbados suiker
  8. Basterdsuiker
  9. Beetwortelsap
  10. Bietenstroop
  11. Bietsuiker
  12. Blackstrap Molasses
  13. Bruine suiker
  14. Caramel (verhitte/gebrande suiker)
  15. Castor melis
  16. Confectiesuiker
  17. D-glucose
  18. Dadelstroop
  19. Demerara
  20. Dextrose
  21. Diastatisch moutextract
  22. Diksap
  23. Donkere/donkerbruine basterdsuiker
  24. Druivensuiker
  25. Esdoornsiroop
  26. Fruitsuiker
  27. Fructose
  28. Fructosesiroop
  29. Fructosestroop
  30. Fruitsapconcentraat
  31. Galactose
  32. Geconcentreerd vruchtensap
  33. Geleisuiker
  34. Gele kandijsiroop
  35. Gierstsiroop
  36. Glucose
  37. Glucosesiroop
  38. Glucosestroop
  39. Glucose-fructosestroop
  40. Gouden siroop
  41. Honing
  42. Invertsuiker
  43. Invertsuikerstroop
  44. Invert siroop
  45. Invert stroop
  46. Johannesbroodpitsiroop
  47. Kandij
  48. Kandijsuiker
  49. Kandijstroop
  50. Kaneelsuiker
  51. Karamel (verhitte/gebrande suiker)
  52. Kokosbloemsuiker
  53. Kokosbloesemsuiker
  54. Kristalsuiker
  55. Kristallijne fructose
  56. Lactose
  57. Lichte/lichtbruine basterdsuiker
  58. (Magere) melkpoeder: +/- 50% suiker
  59. Maismoutstroop
  60. Maïssuiker
  61. Maisstroop
  62. Malt
  63. Maltodextrine
  64. Maltose
  65. Maple Syrup
  66. Melasse
  67. Melksuiker
  68. Molasses
  69. Moutextract
  70. Moutsuiker
  71. Moutstroop
  72. Muscovado
  73. Nectar
  74. Oersuiker
  75. OERzoet
  76. Organische rauwe suiker
  77. Palmsuiker
  78. Panocha
  79. Panela
  80. Parelsuiker
  81. Piloncillo
  82. ‘Poedersneeuw’
  83. Poedersuiker
  84. Rapadura
  85. Rietsuiker
  86. Rietsuikerstroop
  87. Rijststroop
  88. Rijstsuiker
  89. Ruwe Rietsuiker
  90. Sacharose
  91. Sacharose
  92. Sap concentraat
  93. Schenkstroop
  94. Siroop
  95. Sorghumsiroop
  96. Speltstroop
  97. Stroop
  98. Sucanat (Sugar Cane Natural)
  99. Sucrose
  100. Suikerstroop
  101. Tafelsuiker
  102. Tarweglucosestroop
  103. Tarwestroop
  104. Treacle
  105. Turbinado
  106. Vanillesuiker
  107. Vruchtenextract
  108. Witte basterdsuiker
  109. Witte suiker
  110. Zwarte rietsuikermelasse

 

Naast deze lijst kun je het volgende onthouden:

alle woorden die eindigen op ‘stroop’, ‘siroop’, ‘honing’ of ‘nectar’,

alle woorden die eindigen op ‘ose’, zoals dextrose, glucose en fructose.

 

 

 

En verder zijn er altijd producten die gezond lijken… maar schijn bedriegt. Zoals: ‘100% natuurlijk’ of ‘100% biologisch’ of ‘bevat geen suiker’ of ‘bevat geen vet’.

Fabrikanten verzinnen steeds weer nieuwe manieren om hun producten te kunnen verkopen. Met nieuwe benamingen voor suiker of met valse gezondheidsclaims. Er zullen ongetwijfeld ook nog wel meer benamingen voor suiker zijn… Als je nog iets weet, reageer dan met een reactie onder dit artikel.

Post A Comment