Havermout brood

Havermout- en amandelbrood

Dit is echt zo ontzettend lekker en zo ontzettend simpel! De oven moet er wel een uur voor aanstaan maar je hebt dit brood echt zo klaar om het te bakken. Dit brood is super voedzaam en je kunt het op ieder moment van de dag eten. Je kunt het makkelijk meenemen naar je werk of voor onderweg. Let op: omdat het zo super vers is moet je ook snel opeten. Het is een paar dagen houdbaar als je het brood in de koelkast bewaart.

Je kunt het zo eten maar ook is het lekker met wat roomboter en/of kipfilet. Havermout bevat een lage glycemische index. Dit betekent dat het je bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Dit houdt dus in dat je niet snel weer trek krijgt. Ook bevat havermout zeer veel vezels en dat geeft een heerlijk voldaan gevoel. Wanneer je een gluten intolerantie hebt kun je kiezen voor glutenvrije havermout. Bij de Lidl is een pak havermout van 500 gram maar 0.40 cent!

Ingrediënten:

  • 250 gram havermout
  • 150 gram amandelen
  • 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 banaan
  • 6 eetlepels cranberries of rozijnen
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 4 handjes walnoten of pecannoten (in stukjes gebroken)
  • 2 eieren
  • 200 ml water
  • flinke snuf gemalen vanille poeder
  • flinke snuf kaneel

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een cakeblik of broodvorm met een bakpapiertje. Een rubberen bakvorm is nog makkelijker! Prak de banaan en doe dan alle andere ingrediënten erbij behalve het water en de eieren. De amandelen doe je eerst in de blender zodat je amandelmeel hebt.

Meng alles tot een mooi geheel en doe als laatste de eieren en het water erbij. Roer dit goed door en laat het water heel even goed intrekken. Giet het dan in een cakeblik of broodvorm. Het is nog een beetje plakkerig. Dat is niet erg.

Bak het brood gedurende 45 minuten op 220 graden. Dan kun je het brood uit de vorm halen en gewoon op het rooster leggen zodat de onderkant nog 15 minuten kan bakken op dezelfde temperatuur. Dit zorgt ervoor dat het brood lekker krokant is en de onderkant niet meer sponzig is.

Het brood is heerlijk als het nog warm is maar het is ook lekker als je het bewaart in de koelkast. Snijd het brood als het nog warm is. Dit is smullen met een beetje roomboter en ham of kipfilet. Of pure chocolade hagel als je zin hebt in iets zoets. Of zonder iets erop!

Eet smakelijk!

Post A Comment