Havermout- en amandelmeel pizza

Havermout- en amandelmeel pizza

Ooit gehoord van een havermout- en amandelmeel pizza? Dit recept is een variant van de spinazietaart. De bodem is bijna hetzelfde. Maar in plaats van eieren en spinazie heb ik er een pizza vulling op gedaan. Vergeleken met het recept van de Bloemkool en Havermout Pizza, waarbij de bodem bestaat uit bloemkool en havermout, is dit recept veel makkelijker en veel minder bewerkelijk! En als je niet alle ingrediënten voor de vulling in huis hebt kun je eindeloos met andere ingrediënten variëren! Ik hou van een volle pizza dus ik heb gekozen voor een flinke berg ingrediënten voor de vulling. Maar een vulling van salami, tomatenpuree en mozzarella volstaat ook. Als je het onderstaande recept aan wilt houden ben je ongeveer € 6,15 kwijt voor een maaltijd voor 2 personen.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 150 gram amandelen – € 1,49
  • 250 gram havermout – € 0,20
  • 1 theelepel kokosolie of roomboter – € 0,10
  • 1 ei – € 0,15
  • 100 ml water

Voor de vulling:

  • 1 ui 0 € 0,10
  • 1 paprika € 0,25
  • 6 champignons € 0,25
  • 1 pakje salami of ham – € 1,998
  • 2 bollen mozzarella – € 1,00
  • 1 blikje tomatenpuree – € 0,30
  • Italiaanse kruiden (oregano) – € 0,30

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Doe de amandelen en de havermout in de blender en maal het fijn. Meng amandelmeel, havermout, kokosolie, 1 ei en 100 ml water in een kom. Het is nog wat nat en plakkerig, dat is niet erg.

Vet de taartvorm (een glazen hartige taartvorm) in met wat kokosolie of roomboter en bekleed de bodem en de randen. Je kunt het beste het deeg met een lepel in de vorm uitdrukken, het deeg blijft plakkerig. Vervolgens kun je met je vingers de randen omhoogduwen. Doe de taartvorm 15 minuten in de oven op 220 graden Celsius.

Haal de bodem na 15 minuten uit de oven. Nu kun je de bodem beleggen. Begin met de plakjes salami. Smeer dan de tomatenpuree uit over de salami. Scheur de mozzarella bollen in kleine stukjes en strooi de stukjes over de salami. Snij de ui, paprika en champignons in kleine stukjes en strooi deze ook over de pizza heen. Tot slot kun je nog wat kruiden toevoegen om de pizza op smaak te brengen. Bijvoorbeeld: oregano, paprikapoeder, chilipoeder en peper.

Zet dan de pizza weer 15 minuten in de oven op 220 graden Celsius. En zo heb je in een handomdraai een heerlijke en verantwoorde pizza gemaakt!

Snij de stukken goed los, haal ook een mes langs de randen. Schep vervolgens het pizzastuk met een brede opschep spatel op een bord. De bodem is hard en krokant maar kan nog wel wat brokkelen.

Eet smakelijk!

Post A Comment