Havermout ontbijt met banaan, ei en cranberries

Het lekkerste ontbijt: havermout, banaan, ei en chocolade

Dit is het lekkerste ontbijt dat je ooit hebt gegeten. Bij deze presenteer ik het lekkerste ontbijt: havermout, banaan, ei en chocolade. En het is in een handomdraai klaar. Moet je wel een magnetron hebben. En… je moet de ingrediënten in huis hebben.

Variëren kan natuurlijk ook: in plaats van chocolade kun je cranberries toevoegen. Of: bessen, aardbeien of frambozen. In plaats van banaan kun je ook appel gebruiken. Met rozijnen en een flinke lepel kaneel….

Ingrediënten:

  • half koffiekopje havermout
  • 1 ei
  • 1 tot 2 eetlepels chocoladechips (zo puur mogelijk) of pure chocoladehagel
  • 1 banaan
  • een half koffiekopje water of volle melk

 

Bereidingswijze:

Prak de banaan met een vork in een kommetje. Doe het ei en de havermout erbij. Roer goed door met een vork. Voeg melk of water toe. Voeg de chocolade toe. Roer nog eens goed door tot het een smeuïg geheel is.

Zet het kommetje in de magnetron op het hoogste powerlevel en stel de tijd in op 2 minuten.

Pas op: het kommetje kan warm zijn. Pak het uit de magnetron met ovenwanten. Je kunt het nu direct uit het kommetje eten of je kunt het havermout vormpje uit het kommetje halen en het op een bord presenteren.

Eet smakelijk!

Post A Comment