Ingrediënten chocoladerotsjes

Chocoladerotsjes

Ben je op zoek naar een simpel maar lekker (en een beetje fout) tussendoortje? Dan zit je met dit recept goed! Ook leuk voor feestjes of als traktatie. Hoe puurder de chocolade die je gebruikt, hoe beter of gezonder. Hou je niet van pure chocolade dan kun je ook wat minder pure of melk chocolade gebruiken.

Ingrediënten:

  • 400 gram pure chocolade – € 1,99
  • 4 eetlepels kokosolie (gesmolten) – € 0,50
  • 200 gram cranberries – € 1,55
  • 200 gram cranberry mix – € 2,55
  • 150 gram amandelen – € 1,49
  • 200 gram walnoten of pecannoten – € 2,79

Bereidingswijze:

Brokkel de chocolade in stukjes in een aardewerken of glazen kom. De kom moet in ieder geval magnetronbestendig zijn. Als de kokosolie nog niet vloeibaar is kun je het in een kommetje in de magnetron doen totdat het gesmolten is (het duurt ongeveer 1,5 minuut). Als je geen kokosolie in huis hebt kun je ook olijfolie gebruiken. Roer de kokosolie door de chocoladestukjes. Doe de chocolade en de kokosolie in de magnetron en zorg ervoor dat je af en toe alles goed doorroert. Dus steeds even een minuut opwarmen en dan roeren. Totdat alles volledig gesmolten is.

In de tussentijd kun je de cranberries, cranberry mix, amandelen en walnoten of pecannoten in een kom doen. Roer alles goed door. Voeg dit mengsel vervolgens bij de chocolade. Leg een stuk bakpapier neer en schep met een theelepeltje steeds een klein chocoladerotsje op het bakpapier. Zorg ervoor dat de rotsjes niet te dicht bij elkaar liggen. Laat het een paar uur staan (of de hele nacht) tot het goed hard is. Dan kun je het in een bakje doen en in de koelkast bewaren.

Als je kleine rotsjes maakt, heb je er ongeveer 45! Voor de ingrediënten betaal je € 10,87. Dan kost één rotsje ongeveer € 0,25. Je kunt iets besparen door bijvoorbeeld de cranberry mix van € 2,55 weg te laten, dan proef je iets meer chocolade en minder nootjes.

Dit is een heerlijke en makkelijke traktatie!

 

Post A Comment