Frambozen havermout ontbijt

Wegens succes: frambozen en havermout ontbijt

Dit is het lekkerste ontbijt dat je ooit hebt gegeten. Bij deze presenteer ik je het lekkerste ontbijt: havermout, banaan, ei en frambozen. En het is in een handomdraai klaar. Moet je wel een magnetron hebben. En… je moet de ingrediënten in huis hebben.

Variëren kan natuurlijk ook: in plaats van frambozen kun je cranberries toevoegen. Of: bessen, aardbeien of pure chocolade stukjes. In plaats van banaan kun je ook appel gebruiken. Zonder banaan of appel kan ook.

Dit ontbijt is zeer geschikt voor kinderen! Ze zullen ervan smullen.

Ingrediënten:

  • half koffiekopje of een heel koffiekopje (als je hongerig bent) havermout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels frambozen (diepvries of vers)
  • 1 banaan
  • een half koffiekopje water of volle melk

Bereidingswijze:

Prak de banaan met een vork in een kommetje. Doe het ei en de havermout erbij. Roer goed door met een vork. Voeg melk of water toe. Voeg de frambozen toe. Roer nog eens goed door tot het een smeuïg geheel is. Je kunt de frambozen ook als bovenste laagje als laatste toevoegen. Dat is met name lekker als je frambozen uit de diepvries hebt. Deze kun je eerst 1 minuut verwarmen in de magnetron en uitsmeren over de havermout.

Zet het kommetje in de magnetron op het hoogste powerlevel en stel de tijd in op 2 minuten.

Pas op: het kommetje kan warm zijn. Pak het uit de magnetron met ovenwanten. Je kunt het nu direct uit het kommetje eten of je kunt het havermout vormpje uit het kommetje halen en het op een bord presenteren.

Eet smakelijk!

Post A Comment