Havermout pannenkoek met spek en geitenkaas

Havermout pannenkoek met spek, geitenkaas en dadels (of cranberries)

Ik ben dol op havermout. Het is goedkoop, het vult goed en je kunt er zoveel lekkers mee maken! Daarom maak ik tegenwoordig altijd mijn pannenkoeken met havermoutmeel. Met een beetje melk en een ei in de blender en je hebt goed pannenkoekenbeslag! Zonder ei kun je trouwens ook gewoon een pannenkoek maken. Je kunt er ook nog een banaan doorheen mixen.

Aantal personen: 1 pannenkoek per persoon, voor 2 personen

Ingredi├źnten:

Voor het beslag van de pannenkoek:

  • 200 gram havermout
  • 1 kop volle melk of water
  • 2 eieren

Voor de pannenkoek:

  • 1 pak ontbijtspek
  • 1 rol geitenkaas (in plakjes)
  • 1 hand dadels of cranberries

Bereidingswijze:

Doe de havermout, melk en eieren in de blender. Of mix het in een kom met de hand (lepel, vork of handmixer).

Verwarm een koekenpan op een laag vuur. Doe 5 plakken ontbijtspek in de pan en bak de plakken aan beide kanten.

Doe de helft van de mix erbij en laat het op een laag vuurtje verder bakken met een deksel erop. Draai voorzichtig om als de pannenkoek goed droog is en leg de plakjes geitenkaas en de dadels of cranberries erop. Doe de deksel er weer op en laat de pannenkoek nog even op een laag vuur staan. Als de pannenkoek bruin is en als de geitenkaas gesmolten is ben je klaar!

Smullen maar!

Post A Comment