Spinazie

Ovenschotel met spinazie en geitenkaas

Deze heerlijke ovenschotel wil ik jullie niet onthouden! Het is een ovenschotel voor 4 personen met geitenkaas, zoete aardappel, pompoen en spinazie. En heel veel eieren. Het is een goed vullende schotel die ook koud heel erg lekker is.

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 450 gram verse spinazie
  • 450 gram pompoenblokjes of 1 hele pompoen
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 6 vrije uitloopeieren
  • 30 gram pijnboompitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je hoeft de zoete aardappelen niet te schillen. Was ze onder de kraan, droog ze af en je kunt ze in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter snijden. De pompoen snij je ook in kleine blokjes. Ook de pompoen hoef je niet te schillen.

Kook de zoete aardappelen en de pompoen in dezelfde pan 8 minuten. Giet de zoete aardappel en de pompoen af en verdeel de zoete aardappel en de pompoen over de ovenschaal.

Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een wokpan. Fruit de knoflook en voeg de spinazie toe. Laat deze slinken en schep de spinazie in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit en vang dit op. Schep de spinazie in de ovenschaal.

Klop de eieren los met het spinazievocht. Breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groenten. Verdeel vervolgens de helft van de geitenkaas over de schotel en ze de schotel 35 minuten in de oven op 200 graden.

Rooster de pijnboompitjes en verdeel deze samen met de rest van de geitenkaas over de schotel als deze uit de oven komt. Als de schotel lang genoeg in de oven heeft gezeten is de schotel niet vochtig en heeft de vulling een stevige structuur gekregen.

Deze schotel is warm heel erg lekker maar koud misschien nog wel lekkerder! De smaak komt dan nog beter tot zijn recht! Smul ervan!

Post A Comment