Tonijnsalade met ei en pijnboompitjes

Tonijnsalade met ei en pijnboompitjes

Deze salade heb je in een handomdraai klaar. Heerlijk voor thuis of voor onderweg. Je kunt het simpel houden met de onderstaande ingrediënten of je kunt er extra ingrediënten aan toevoegen. Denk dan aan een tomaat, komkommer of een appel. Of voeg een andere sla soort toe. Verse spinazie is ook erg lekker! Maar soms geldt: Less is more! Dit recept is voor een maaltijdsalade voor 1 persoon. Met de onderstaande ingrediënten kost deze maaltijd je € 2,45. Qua bereidingstijd ben je klaar in 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 1/4 ijsbergsla – € 0,30
  • 1 blikje tonijn – € 1,20
  • 2 eieren (bij voorkeur vrije uitloop eieren) – € 0,30
  • 1 groene paprika – € 0,30
  • 1 rode ui – € 0,15
  • 1 eetlepel pijnboompitjes € 0,15
  • peper – € 0,05

Bereidingswijze:

Kook de eieren in een steelpannetje. Kook de eieren hard of zacht… wat je zelf het lekkerste vindt!

TIP: Wist je dat je water en energie kunt besparen door een kleine hoeveelheid water (voor een bodem water in je steelpannetje) eerst te koken met de waterkoker. Vervolgens gebruik je deze hoeveelheid water voor het koken van de eieren. Met een deksel op de pan en het vuur op de laagste stand. Als het water eenmaal gekookt heeft hoef je het vuur namelijk niet voluit te zetten!

Ik gebruik ook nooit zout voor het koken van de eieren. Voor een hard ei houd ik een kooktijd van 6 minuten aan. Dan laat ik de schil afkoelen door de eieren onder de koude kraan te houden. Je kunt ze ook in een glas met koud water doen. Daarna schil je de eieren een stuk makkelijker!

Snij de ijsbergsla in kleine reepjes, snij de ui en de paprika in kleine stukjes. Voeg de inhoud van het blikje tonijn toe (laat het vocht eerst uitlekken). Tot slot kun je de pijnboompitten kort bakken tot ze wat bruiner zijn (pas op want ze zijn zo zwart!). Je kunt ze zonder olie bakken. Ik vind pijnboompitjes zonder ze te bakken ook lekker dus soms gooi ik ze meteen zo over de salade.

Strooi er wat peper overheen en you’re ready to eat!

Post A Comment