Voeding

Verse en gezonde ingrediënten

voor je ontbijt, lunch, diner of tussendoortje

Goedkope en makkelijke recepten

voor een snelle maaltijd

Zoete tussendoortjes en toetjes

voor de lekkere trek

Bereik meer met voeding - speciaal voor hardlopers

Eten… het is de basis van ons leven en van onze gezondheid. Met goede voeding kun je heel veel bereiken. Je voelt je gezonder. Fitter. Je zit lekkerder in je vel. Je kunt het uiterste van je lichaam vragen bij inspanning. Daarom besteed ik aandacht aan voeding. Bereik meer met voeding – speciaal voor hardlopers.

Jouw voeding hoeft niet ongezond te zijn. En gezonde voeding is niet vies en alleen maar groen. Ik daag je uit om jezelf uit te dagen en om je lichaam te geven wat het nodig heeft! Daarom tref je op mijn site goede en afwisselende recepten voor jouw ontbijt, lunch, diner of tussendoortje.

Wat is gezonde voeding?

Gezonde voeding is een principe (een zelfgekozen regel). Geen dieet. Omdat ik het ook niet als een dieet ervaar. Aan welke principes kun je denken?

Principes

Eet zo onbewerkt en natuurlijk mogelijk. Als je echt nog kunt herkennen wat je eet dan zit je goed. Het is zo puur mogelijk en het heeft nog de originele vorm. Het is natuurlijk voedsel en er is niets aan toegevoegd of aan veranderd. Je zou het zo in een moestuin tegenkomen. We hebben het dan vooral over groenten, noten en zaden. En fruit. Hoe meer verschillende kleuren en soorten, hoe beter.

Eet zo min mogelijk zetmeel. Zetmeel zit vooral in pasta, aardappelen, brood, rijst, peulvruchten). Hier kun je lezen waarom.

Eet zo min mogelijk suiker. Helaas tref je tegenwoordig in heel veel producten onnodig veel suiker. Let daarom altijd op de ingrediënten als het product in een verpakking zit. Er zijn heel veel redenen om zo min mogelijk suiker te eten. Lees ze hier.

Eet zo min mogelijk vlees, vis en zuivel. Bespaar dierenlevens en dierenleed zo veel mogelijk.

Op mijn website tref je allerlei recepten.

Spinazie
Paleo is: een beetje fruit