Pose Running Clinic
Pose Running Clinic slider 2
Hardloopclinic
Pose Running
Hardloopclinic
Hardloopclinic
Hardloopclinic

Pose Running Clinic

Pose Running Clinic: leer de techniek van het hardlopen

Tijdens de Pose Running Clinic leer je aan de hand van theorie en praktijk de techniek van het hardlopen.

Voor jong en oud

Hoe jonger je bent, hoe beter. Dan kun je op tijd werken aan een goede techniek. Maar ook als je al wat ouder bent is het nog niet te laat om beter te leren hardlopen!

Voor beginners en gevorderden

Het maakt niet uit of je nog nooit hebt hardgelopen of dat je al 10 marathons hebt gelopen. Iedereen kan wat leren tijdens de clinic!

Voor een betere looptechniek

De clinic is een absolute eyeopener en geeft jou de mogelijkheid om de volgende stap te zetten naar sneller, efficiënter en blessurevrij hardlopen, een heel leven lang!

Programma en prijzen

De clinic bestaat uit een sessie van 3 tot 4 uur (afhankelijk van de grootte van de groep) waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Door middel van makkelijke en moeilijkere oefeningen zal iedere deelnemer de basis elementen Pose, Fall en Pull ervaren en kunnen toepassen. Aan het begin en aan het einde van de clinic zal ik een video analyse verzorgen zodat iedere deelnemer goed van zichzelf weet waar hij of zij zich verder kan verbeteren. De eerste positieve resultaten zijn al na 1 clinic zichtbaar!

Unbreakable Runner Clinic
Unbreakable Runner Clinic CrossFit Zevenhuizen
CrossFit Gouda Pose Running Clinic

Testimonials

Marit geeft een goede uitgebreide clinic waarbij alles prima wordt uitgelegd. Theorie en oefeningen hebben mij goede inzichten gegeven waardoor ik weet waar ik op moet letten tijdens het hardlopen.

- Ramona

Al een jaar bezig pose running onder de knie te krijgen, en besloten bij Marit een clinic te volgen om de techniek nog wat bij te schaven. Dan merk je al heel snel dat er toch nog een aantal aandachtspunten naar voren komen, waardoor je toch nog veel kan verbeteren. Het enthousiasme van Marit is aanstekelijk, en een zeer leerzame middag gehad. Zeker het aanbevelen waard!

- Leo

Ik heb zaterdag kennis gemaakt met pose running. Deze techniek is prima onderbouwt en wordt duidelijk uitgelegd door de enthousiaste Marit. Van te voren dacht ik dat 4 uur best wel lang zou duren, maar ze zijn omgevlogen. Ik kan het iedereen aanraden!

- Lalita

Dank je voor de clinic. Ik vond het erg leuk en nuttig om te doen. Ik vind het zelf prettig dat je een goede combinatie hebt gevonden tussen theorie en techniek. Ik zou zelf graag nog wat meer details willen weten over de uitvoering van de techniek (bijvoorbeeld details over de uitvoering van de pull). Misschien zou je kunnen nadenken over een “terugkomdag” na een paar maanden, waarin je weer feedback geeft en wat dieper in de techniek kunt duiken? Voor de rest vond ik je enthousiasme aanstekelijk en was de locatie prima. Kortom, ik ben blij dat ik de clinic heb gevolgd en denk zeker dat het me verder heeft geholpen.

- Frank

Ik heb me ingeschreven voor de clinic pose running om mezelf te verdiepen in de theorie hierachter en om mn eerste stappen in pose running te kunnen maken. Je merkt aan Marit dat ze echt verstand van zaken heeft en bovendien veel passie heeft voor zowel CrossFit als Pose Running! Het was een erg leerzame en leuke middag en ik ben erg gemotiveerd om poserunning eigen te maken en me hier nog meer in te verdiepen! Zeker een aanrader dus! Dankjewel voor de leuke middag! Éloy

- Éloy

Ik vond het een leerzame middag! Wat ik erg fijn vond is dat de theorie goed afgewisseld werd met het oefenen in de praktijk. Alles werd goed uitgelegd en je stond altijd open voor vragen die er gesteld werden. Je bracht echt tijdens de clinic je passie over voor het hardlopen en daardoor was het een ontspannen middag. Ik heb echt geen negatieve feedback voor je, ik zou zeggen ga zo door & maak nog meer mensen enthousiast voor het hardlopen! 🙂

- Melissa

Op 29 juli heb ik de Pose Running Clinic gevolgd, omdat ik kort daarvoor over ben gehaald door mijn collega’s om op 17 september de 16km loop te doen. Ik zag wel een klein beetje tegen die lange loop op, zeker omdat ik een niet ervaren loper ben en de loop al zo snel zou zijn. 16 kilometer klinkt een heel eind, en het leek me pittig om deze het liefst in twee uurtjes uit te lopen. Ik had wel een klein beetje hardloopervaring van ruim 10 jaar geleden, maar toen ben ik snel gestopt vanwege een heup/lies blessure. Daarna voelde ik er weinig voor om weer serieus te beginnen met lopen, ondanks dat ik wel altijd met veel plezier gelopen heb. De Pose Running Clinic kwam zeker als gelegen. Ik ken Marit al als een bekwame en fijne crossfittrainer en ik was blij dat zij de training gaf. Ik vertelde Marit wat mijn doel was, hoeveel trainingen ik al had gedaan, wat mijn langste duurloop was en hoe snel ik op dat moment kon lopen (ongeveer 6 km met een gemiddeld tempo van 7,3 km/h). Ook heb ik haar verteld dat ik het belangrijk vind om geen blessures op te lopen. De training zelf is ook goed gelopen. We waren met een enthousiast groepje van 8. Vooraf aan de training zijn we allemaal gefilmd en Marit heeft per persoon de tijd genomen om naar de loophouding te kijken. Daarna heeft Marit ons van alles verteld over Pose Running en zijn we aan de slag gegaan met allerlei oefeningen. Aan het eind werden we nogmaals gefilmd. Het is erg leuk om te zien en te voelen dat je binnen een korte tijd veel aan je houding kan doen. Iedereen heeft die dag vooruitgang geboekt! De dag erna heb ik een duurloop gedaan van 8 kilometer. Ik heb toen ook erg op mijn houding gelet. Na de training had ik ook geen last van mijn knieën. Alleen een beetje spierpijn aan mijn kuiten, maar dat wordt elke training minder en voelt ook wel een beetje prettig. Ik loop nu ook mee met het hardloopgroepje van Marit op de zaterdagochtend en ze loopt nog een keer met me mee als personal coach. Ik ben erg blij dat ik de training gevolgd heb en ik raad het anderen zeker aan. Ik heb nu het vertrouwen dat ik blessurevrij de 16 kilometer wel uit kan lopen en ik kijk er erg naar uit. Misschien is het iets te snel om te streven en om te hopen de loop binnen twee uur uit te lopen, maar daar ga ik wel voor! Marit, nogmaals heel erg bedankt!

- Laura

Bij aankomst werden we heerlijk ontvangen met een kopje thee, waarbij we onszelf even voorstelden. Vrij snel gingen we al aan de slag. Na een warming up was het tijd voor een evaluatie van de manier waarop ieder rende. Beeld materiaal geeft hier een goede analyse van de verbeter punten. Zelf had ik niet veel vertrouwen dat ik binnen een aantal uur al zoveel verandering zou doormaken, maar niets is minder waar. De goed onderbouwde adviezen en oefeningen, die ook nog eens erg leuk waren, hebben er toch voor gezorgd dat bij de eind opnamens iedereen al veel vooruitgang had geboekt. Wat ik erg prettig vond, was dat de pijn in mijn knie die ik meestal tijdens het lopen voel, nu niet aanwezig was. Marit kan met haar expertise en enthousiasme ontzettend goed uitleggen waar je aan kan werken. Het is een aanrader voor iedereen die graag blessure vrij wilt hard lopen en hierdoor dus sneller en makkelijker kilometers kan maken!! Bedankt voor de gezellige en leerzame middag Marit!!

- Nair

Goede training! Ik dacht 4 uur duurt lang maar vloog zo voorbij! Je passie en drive zijn aanstekelijk. En je hebt goede motiverende trainer skills echt cool. Als het aan Marit ligt zou iedereen morgen starten met 'pose running'. Marit heeft duidelijk passie voor deze vorm van hardlopen en ik kan het niet ontkennen: ze heeft mij ook aangestoken! Dank Marit!

- Elise

Ik moet toegeven dat ik vooraf dacht dat 4 uur erg lang zou zijn, maar wat vloog de tijd! Leuke oefeningen, zeer afwisselend. Theorie was te overzien, niet te veel. En door de filmpjes direct resultaat, binnen 4 uur! Ik dacht gesloopt te zijn door de vele info, maar daar was geen sprake van. Ook de oefeningen waren precies genoeg qua afstand. Er hing een gezellige ongedwongen sfeer, lekker kopje thee en walnoten. Ik hoop dat je nog veel clinics vol krijgt en ik kijk uit naar een eventueel vervolg hierop.

- Astrid

Marit straalt als ze de clinic geeft en weet daardoor haar passie goed over te brengen. De opbouw van de clinic is erg goed met afwisselend theorie en praktijk. Er is een goede balans. Leuk om te merken dat je binnen een middag toch je techniek kunt verbeteren. De start is gemaakt en nu de rest zelf gaan doen. Hier geeft Marit goede tips voor. Was een geslaagde middag. De week erna nog wel veel aan de clinic gedacht, maar dat kwam door de spierpijn 😉

- Charissa

Bedankt voor de leerzame cursus, het was voor mij echt een eye-opener. Ik weet dat ik loop - liep 🙂 - als een olifant en ga er zeker aan werken om meer te gaan 'vliegen'. De verdeling qua theorie en praktijk, en de grote van de groep vond ik erg prettig.

- Ingrid

Ik heb veel geleerd over hardlooptechniek en vond het interessant om mijn eigen manier van hardlopen is goed geanalyseerd te zien. Ook was het leuk om te zien hoe na de clinic mijn manier van hardlopen inderdaad veranderd was (en dat het minder raar eruit zag dan het nog voelde). Het enige wat ik jammer vind is dat het beperkt blijft tot een eenmalige clinic, maar dat ligt natuurlijk aan mezelf. Ik hoop dat ik ondanks dat de juiste techniek mezelf verder aan kan leren.

- Aart

Ik vond het een erg leuke en leerzame clinic! Eindelijk tools en tips om van recreatief joggen naar hardlopen te gaan! Ik ga zeker met poserunning aan de slag! De combinatie tussen theorie en oefeningen binnen en buiten pas erg prettig.

- Hanneke

Ik vond het een leuke en leerzame clinic met duidelijke oefeningen. De verhouding oefeningen/theorie was goed, de tijdsduur niet te lang of te kort en ik heb een duidelijk idee gekregen wat pose running inhoudt. Ik loop de laatste weken af en toe een stukje in pose running, is erg vermoeiend maar ik merk wel dat ik sneller ga lopen door deze techniek. Het was ook leuk om jezelf terug te zien op de vertraagde film en individuele feedback te krijgen. Ik heb eigenlijk geen negatieve feedback 🙂

- Ellen

Ik vond het een erg interessante middag en merk al een hoop verschil! Door je enthousiasme is het niet moeilijk om je aandacht erbij te houden ondanks dat het 4u achter elkaar informatie is. De video's vond ik erg helpen om te visualiseren hoe je moet rennen en het bespreken daarvan van zowel jezelf als van de anderen. Ik vond het een duidelijke, goede cursus. Zal het mensen dan ook zeker aanraden die wat fanatieker willen gaan hardlopen. Ik merk vooral dat ik minder "klappen" maak met het landen en dus een stuk soepeler loop. En daardoor kan ik het makkelijker volhouden wanneer het conditioneel zwaar wordt. Het zwaaien met mijn armen deed ik voorheen meer diagonaal en nu recht en dat scheelt ook een hoop. Makkelijker snelheid maken door minder energie. Wel aardig wat spierpijn gehad in mn kuiten maar na een paar keer gelopen te hebben had ik daar heel veel minder last van.

- Yoran

Wij vonden de clinic geweldig! Het was een goede afwisseling tussen theorie en praktijk, de filmpjes voor en na waren heel illustratief en we hebben plezier gehad. Het bleek wel een aanslag op onze kuitspieren te zijn, die doen pijn, vandaag nog meer dan gisteren! Gelukkig gaat spierpijn weer over en daarna kunnen we zelf aan de slag.

- Esther, Maarten, Monique en Marloes

Ik loop al een aantal jaar hard en heb daarbij ook de nodige blessures gehad. Nu ik mijn kilometers weer langzaam aan het opbouwen ben, wil ik mijn looptechniek écht goed aanpakken. Daarom heb ik deelgenomen aan de pose running clinic van Marit. In één middag heb ik ontzettend veel nieuws geleerd over de loopmethode en oefeningen die daaraan gerelateerd zijn. We zijn ook naar buiten gegaan om de opgedane kennis in de praktijk te ervaren. In een klein groepje heeft Marit ons de eerste stappen van het pose running aangeleerd. Daarbij was er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht van Marit, waarbij ze je loopstijl uitgebreid analyseert en tips meegeeft om die te verbeteren. Voor mij was deze middag een eye-opener op hardloopgebied. Ik ga de pose running methode zeker toepassen in mijn hardloop- en CrossFit trainingen met als doel om sneller én blessurevrij te blijven lopen.

- Marileen

De clinic pose running van Marit is goed opgezet. Absoluut een aanrader voor iedere hardloper. De afwisseling tussen theorie en praktijk is goed opgebouwd. Door de video opnames en de persoonlijke tips is alles direct toepasbaar en ga je echt naar huis met het "pose running" gevoel. Bovendien is Marit's enthousiasme erg aanstekelijk. Groetjes Tijs en Marjolijn

- Tijs en Marjolijn

De clinic vond ik erg interessant en ik ben erg benieuwd hoe deze techniek in de praktijk gaat werken.

- Arjan

Dankzij Marit weer nieuwe inzichten in mijn trainingen op het gebied van pose running gekregen. Verbeteringen waren snel zichtbaar en voelbaar. Zeer bruikbare oefeningen gekregen die direct de nadruk op de juiste dingen leggen. Bedankt Marit.

- John

De clinic was helemaal goed, qua tijd en uitleg netjes in verhouding.

- Leon

Leuke en leerzame cursus van een gepassioneerde hardlopers, waarin je in korte tijd veel tips & tricks krijgt om beter (en dus blessure vrij) te hardlopen.

- Rik

In een 4 uur durende clinic is het Marit gelukt met een heel duidelijk verhaal over de theorie achter Pose Running afgewisseld met praktijkoefeningen een verandering in mijn looptechniek te realiseren. Dit is natuurlijk nog maar een begin maar met de oefeningen die ik meekreeg als "huiswerk" kan ik het vanaf hier zelf verder oppakken. Top, heel waardevol, Thanks !

- Machiel

Nogmaals bedankt voor de fijne en inspirerende clinic. Ik heb vandaag 2,3 km gelopen (in etappes) met zowaar een cadans van 180. Het is nog pittig vol te houden, maar gaat erg lekker. De snelheid gaat automatisch enorm omhoog, mooie meevaller! Ik heb er ook nog een video van gemaakt en bekeken, hetzelfde resultaat als video 2 van gisteren. Aan het eind van de ronde kreeg ik de pull sneller naar voren te pakken en merkte direct een enorme versnelling. De pull gaf echt extra vaart mee. Verder even terugkijkend heb ik nog een paar puntjes feedback die ik met je wil delen. Als eerste en bovenal een fantastische ervaring. Je bent heerlijk enthousiast en duidelijk. De oefeningen zijn top, je ervaart echt het verschil, hier zit ook de kracht in, voelen in plaats van weten (horen). In het tweede deel, waarin we buiten veel oefeningen deden, merkte ik dat ik de laatste oefeningen bijna niet meer kon doen, omdat het "nieuwe lopen" pittig is. Wellicht dat een spreiding hierin nog kan helpen. Ik wilde ze namelijk allemaal doen! Het einde van de workout even helemaal leeg en dan analyseren is erg fijn. Na 6 weken huiswerk: Het was best een pittige overgang, maar heb me er helemaal aan gewijd en zie nu de resultaten komen. Mijn hartslag is gemiddeld nu 10-20 slagen lager en mijn pace gemiddeld ruim 40 sec sneller. Erg tof!

- Maarten

Leuk om kennis te maken met Marit. Zij weet je enthousiast te maken om goed te leren hardlopen. Ik ga gelijk meedoen met haar beginners cursus. Deze clinic heeft me over de streep getrokken.

- Eveline

Peter en ik hebben volop genoten en veel geleerd. We hadden via eerdere Endurance-lessen al iets geproefd. Dit smaakt naar meer. Met behulp van het huiswerk zijn/gaan we aan de slag. Runkeeper en de metronoom staan op onze iPhone.

- Peter & Jeannette

Goede opbouw van het programma. Misschien de video opnames iets uitbreiden, omdat het nu maar een momentopname was van een paar stappen. Verder een leerzame dag! Thanks!

- Koen

Lars Ravesloot 19-2-2016 The enthusiasm of Marit when she explained the theory behind pose-running, and during the exercises were highly motivational. I learned a lot during the day and I would recommend the clinic to all my fellow runners.

- Lars

“Ik vond het een erg leuke clinic. Hoop dat ik het onder de knie ga krijgen. Je legt alles goed helder uit. Lekker rustig tempo. Ook wissel je theorie en praktijk goed af.”

- Ingrid
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running
 • Pose Running

Inschrijven Pose Running Clinic

Kijk hieronder wanneer de eerstvolgende clinic bij jou in de buurt is:

17nov2018

Pose Running Clinic bij CrossFit Gouda

Pose Running Clinic bij CrossFit Gouda, inschrijven kan via https://www.wodapp.nl/p/2814

Van 13:00 tot 17:00

bij CrossFit Gouda

Clinic gericht op het verbeteren van de techniek van het hardlopen. Loop efficiënter, langer, sneller en blessurevrij. Compleet met theorie, praktijk en video opname + analyse...

Leer de techniek van het hardlopen.
Loop sneller, langer, efficiënter en blessurevrij.

Na de clinic begrijp je de theorie en weet je hoe je de techniek kunt oefenen met behulp van verschillende praktische oefeningen. Tijdens de clinic analyseren we jouw looptechniek zodat je precies weet waar je aan kunt werken (aan het begin en aan het einde van de clinic). En zodat je weet hoe het eruit ziet als je hardloopt... en hoe het eruit zou moeten zien...

Je kunt je inschrijven via https://www.wodapp.nl/p/2814
Voor leden van CrossFit Gouda 40 euro, voor niet-leden 60 euro

Testimonials van Pose Running Clinic deelnemers:

"Nadat ik langzamer en zwaarder was gaan lopen, kreeg ik een tip om over te gaan op de techniek van voorvoet-landing. Na het zien van you-tupe filmpjes ben ik begonnen met deze looptechniek. Gelukkig heb ik op 22 september deelgenomen aan de Pose Running Clinic van Marit. Met veel energie en enthousiasme heeft Marit mij, en 8 andere deelnemers, begeleid, waarbij bleek dat ik mijzelf al verkeerde dingen had aangeleerd. Vooraf vroeg ik mij af of 4 uren clinic niet wat veel waren. Het bleek een leerzame middag met goede afwisseling van theorie, praktijk en feedback op het lopen te zijn. Leuk, leerzaam en zinvol, met als beloning: spierpijn in de kuiten en een metronoom-app op mijn mobiele telefoon! Zeker aan te bevelen als je lichter en sneller wilt gaan lopen. Marit, complimenten en veel dank!!" - Dick 

"Omdat ik mezelf een super slome renner vind, heb ik mee gedaan met deze clinic. Er is een hele fijne opbouw met theorie, foto's en oefeningen, voordat je het echte hardlopen gaat proberen. Het is een laagdrempelige en gezellige clinic, waarbij iedereen persoonlijk advies kreeg. Leuk ook om jezelf terug te zien in een slowmotion video, waarbij je al gelijk je vooruitgang kan zien. Door het enthousiasme van Marit krijg je het gevoel dat iedereen, met wat oefenen en trainen, met gemak een marathon aan zou moeten kunnen :)" - Tanja

"Marit straalt als ze de clinic geeft en weet daardoor haar passie goed over te brengen. De opbouw van de clinic is erg goed met afwisselend theorie en praktijk. Er is een goede balans. Leuk om te merken dat je binnen een middag toch je techniek kunt verbeteren. De start is gemaakt en nu de rest zelf gaan doen. Hier geeft Marit goede tips voor. Was een geslaagde middag. De week erna nog wel veel aan de clinic gedacht, maar dat kwam door de spierpijn..." - Charissa

"Ik vond het een erg interessante middag en merk al een hoop verschil! Door je enthousiasme is het niet moeilijk om je aandacht erbij te houden ondanks dat het 4u achter elkaar informatie is. De video's vond ik erg helpen om te visualiseren hoe je moet rennen en het bespreken daarvan van zowel jezelf als van de anderen. Ik vond het een duidelijke, goede cursus. Zal het mensen dan ook zeker aanraden die wat fanatieker willen gaan hardlopen. Ik merk vooral dat ik minder "klappen" maak met het landen en dus een stuk soepeler loop. En daardoor kan ik het makkelijker volhouden wanneer het conditioneel zwaar wordt. Het zwaaien met mijn armen deed ik voorheen meer diagonaal en nu recht en dat scheelt ook een hoop. Makkelijker snelheid maken door minder energie. Wel aardig wat spierpijn gehad in mn kuiten maar na een paar keer gelopen te hebben had ik daar heel veel minder last van." - Yoran

Add To Calendar

Meer informatie...

Inschrijven Groepen

Wil je met meer dan 4 personen deelnemen? Dan kom ik bij jullie langs!

Neem contact met mij op

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Pose Running Clinics