Pose Running
Pose Running

“Pose Running” of “Pose Method of Running”

Leer efficiënt en blessure-vrij hardlopen door middel van de 3 belangrijkste houdingen/posities van de Pose Method of Running:

 • Pose
 • Fall
 • Pull

De Pose Method® is een systeem voor het aanleren van de juiste beweging. Het is in 1977 ontwikkeld door de Olympische Coach Dr. Nicholas S. Romanov. De naam is ontstaan vanuit het woord “pose” (houding) of “body position” (lichaamspositie).

Als je een beweging van het lichaam analyseert zul je zien dat het lichaam verschillende posities aanneemt. De belangrijkste basisposities vormen de basis van de Pose Method.

De Pose Method biedt een duidelijke standaard voor het hardlopen. Het laat zien dat hardlopen een techniek is en dat je die kunt leren zodat je vervolgens efficiënter, sneller, langer en blessurevrij kunt hardlopen.

Hieronder kun je meer lezen over de 3 belangrijkste elementen: Pose, Fall en Pull. Deze elementen werken pas echt goed samen bij het toevoegen van de juiste cadans, Cadence.

Pose - Houding

Pose - Houding

Pose is de houding die je na iedere pas opnieuw aanneemt. Hierbij sta je op één been, je standbeen. Het standbeen is licht gebogen, je knie is dus niet overstrekt of op slot. De enkel van je opgetrokken been is ter hoogte van de knie van je standbeen. Je armen zijn gebogen in een hoek van 90 graden. Je hoofd is neutraal. Je core is licht aangespannen en je kijkt naar voren.
Fall - Vallen

Fall - Vallen

Het tweede element is Fall. Oftewel vallen. Niet op de grond vallen maar jezelf naar voren laten vallen of jezelf naar voren duwen. Waardoor jouw zwaartepunt meer naar je voorvoet verschuift. Let er wel op dat je niet breekt in je heupen. Je lichaam blijft een rechte lijn van je voeten naar je heupen tot je schouders. Met deze val bepaal je ook grotendeels je snelheid. Hoe verder je jezelf naar voren laat vallen, hoe harder je gaat.
Pull - Trekken

Pull - Trekken

Pull is het enige waar je aan moet denken tijdens het hardlopen. Echt? Ja… echt. Pull is de fase waarbij je je achterste been zo snel mogelijk van de grond af trekt. Je beweegt je achterste voet snel onder je lichaam door, via de pose positie zodat je de volgende stap kunt gaan zetten. Door actief je voet onder je lichaam door te trekken maak je meer gebruik van de natuurlijke elasticiteit van je lichaam en maak je optimaal gebruik van je hamstring.
Cadence - Cadans

Cadence - Cadans

Met cadans komt alles samen. Met de juiste cadans kun je zorgen voor de optimale timing van je Pose, Fall en Pull. De meeste recreatieve hardlopers lopen met een cadans van ongeveer 140 stappen per minuut. In pose zul je moeten gaan lopen met een cadans van minimaal 182 stappen per minuut.

Wil je meer weten?
Neem dan contact met mij op.

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht