Andijvie salade

Andijvie salade met druiven, cranberries en biefstuk

Dit is een super lekkere andijvie salade met druiven, cranberries en biefstuk. Voor de lunch of als maaltijdsalade. Dit recept is voor 4 personen. De bereidingstijd is ongeveer een half uur.

Ingrediënten:

  • 1 verse andijvie (of een zak voorgesneden andijvie)
  • 4 trosjes witte druiven (zonder pit)
  • 4 eetlepels gedroogde cranberries
  • 1 rode peper (in dunne reepjes gesneden)
  • 200-400 gram biefstuk reepjes
  • Olijfolie
  • 50 gram gehakte geroosterde amandelen
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper

Bereidingswijze:

 

Was de druiven. Pluk en halveer ze. Maak de dressing met de balsamico azijn, honing, mosterd en olijfolie. Voeg daar peper aan toe.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukreepjes kort aan. Bestrooi de biefstuk met peper. Verdeel de andijvie en de druiven over de borden. Uiteraard kun je ook alles in een grote saladeschaal doen. Schep de dressing erover en garneer met de biefstukreepjes, rode peper, gedroogde cranberries en amandelen. Eet smakelijk!

ShareShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone
  • Christine

    Lijkt me erg lekker! ga ik ook een keertje proberen!

Post A Comment