Bleekselderij salade

Verfrissende bleekselderij salade met druiven, appel, walnoten en wortel

Dit is een heerlijke en verfrissende bleekselderij salade met druiven, appel, walnoten en wortel voor onderweg. Als tussendoortje of lunch. Als voorgerecht is het ook een verrassende verfrissing. Het is snel klaar! Voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 4 appels (in kleine stukjes of dunne reepjes gesneden)
  • 4 trosjes witte druiven (zonder pit) en/of 2 handjes gedroogde cranberries
  • 6 stengels bleekselderij (in kleine stukjes of dunne reepjes gesneden)
  • 4 wortels (in kleine stukjes of dunne reepjes gesneden)
  • 200 gram walnoten (gehakt)
  • 2 citroenen (alleen voor het sap)
  • 2 eetlepels volle Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper

Bereidingswijze:

Je hoeft de appels niet te schillen. Was de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes of in dunne reepjes. Het is leuk om voor de appels, bleekselderij en wortels dezelfde vorm aan te houden… kleine stukjes of dunne reepjes. Was de bleekselderij en snij de stengels in kleine stukjes of dunne reepjes. Ook de wortels hoef je niet te schillen. Was ze goed en snij de wortels in kleine stukjes of dunne reepjes. Doe de appels, bleekselderij, wortels en druiven in een kom.

Pers de citroenen, roer het citroensap door de yoghurt en breng dit op smaak met peper. Hak de walnoten en schep de walnoten door de salade. Gebruik de peterselie als garnering.

Eet smakelijk!

ShareShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone

Post A Comment