110 verschillende namen voor suiker
Suiker bestaat in heel veel vormen en heeft veel verschillende namen. Vermijd niet alleen “suiker” maar kijk ook eens op verpakkingen naar de onderstaande namen.
110 verschillende namen voor suiker
Je zult dus niet alleen “suiker” moeten vermijden… maar ook de onderstaande suikervervangers of benamingen van suiker. Ga er maar vanuit dat er veel van in het product zit… als het één van de eerstgenoemde ingrediënten is op de verpakking van het product…
- Agavenectar
- Agavesiroop
- Ahorncrème
- Ahornsiroop
- Appelstroop
- ‘Aroma’
- Barbados suiker
- Basterdsuiker
- Beetwortelsap
- Bietenstroop
- Bietsuiker
- Blackstrap Molasses
- Bruine suiker
- Caramel (verhitte/gebrande suiker)
- Castor melis
- Confectiesuiker
- D-glucose
- Dadelstroop
- Demerara
- Dextrose
- Diastatisch moutextract
- Diksap
- Donkere/donkerbruine basterdsuiker
- Druivensuiker
- Esdoornsiroop
- Fruitsuiker
- Fructose
- Fructosesiroop
- Fructosestroop
- Fruitsapconcentraat
- Galactose
- Geconcentreerd vruchtensap
- Geleisuiker
- Gele kandijsiroop
- Gierstsiroop
- Glucose
- Glucosesiroop
- Glucosestroop
- Glucose-fructosestroop
- Gouden siroop
- Honing
- Invertsuiker
- Invertsuikerstroop
- Invert siroop
- Invert stroop
- Johannesbroodpitsiroop
- Kandij
- Kandijsuiker
- Kandijstroop
- Kaneelsuiker
- Karamel (verhitte/gebrande suiker)
- Kokosbloemsuiker
- Kokosbloesemsuiker
- Kristalsuiker
- Kristallijne fructose
- Lactose
- Lichte/lichtbruine basterdsuiker
- (Magere) melkpoeder: +/- 50% suiker
- Maismoutstroop
- Maïssuiker
- Maisstroop
- Malt
- Maltodextrine
- Maltose
- Maple Syrup
- Melasse
- Melksuiker
- Molasses
- Moutextract
- Moutsuiker
- Moutstroop
- Muscovado
- Nectar
- Oersuiker
- OERzoet
- Organische rauwe suiker
- Palmsuiker
- Panocha
- Panela
- Parelsuiker
- Piloncillo
- ‘Poedersneeuw’
- Poedersuiker
- Rapadura
- Rietsuiker
- Rietsuikerstroop
- Rijststroop
- Rijstsuiker
- Ruwe Rietsuiker
- Sacharose
- Sacharose
- Sap concentraat
- Schenkstroop
- Siroop
- Sorghumsiroop
- Speltstroop
- Stroop
- Sucanat (Sugar Cane Natural)
- Sucrose
- Suikerstroop
- Tafelsuiker
- Tarweglucosestroop
- Tarwestroop
- Treacle
- Turbinado
- Vanillesuiker
- Vruchtenextract
- Witte basterdsuiker
- Witte suiker
- Zwarte rietsuikermelasse
Naast deze lijst kun je het volgende onthouden:
alle woorden die eindigen op ‘stroop’, ‘siroop’, ‘honing’ of ‘nectar’,
alle woorden die eindigen op ‘ose’, zoals dextrose, glucose en fructose.
En verder zijn er altijd producten die gezond lijken… maar schijn bedriegt. Zoals: ‘100% natuurlijk’ of ‘100% biologisch’ of ‘bevat geen suiker’ of ‘bevat geen vet’.
Fabrikanten verzinnen steeds weer nieuwe manieren om hun producten te kunnen verkopen. Met nieuwe benamingen voor suiker of met valse gezondheidsclaims. Er zullen ongetwijfeld ook nog wel meer benamingen voor suiker zijn… Als je nog iets weet, reageer dan met een reactie onder dit artikel.
No Comment