Kipfiletsalade met avocado

Salade met avocado

Ben je op zoek naar een simpele, snelle en goedkope salade voor je lunch? Voor thuis of voor onderweg? Of voor op je werk? Dan is dit je recept voor een heerlijke maaltijdsalade voor 1 persoon. Het kost je ongeveer € 2,95. Je kunt er uiteraard meer ingrediënten aan toevoegen. Een appel, bosui en wat stukjes walnoot. Maar eigenlijk is de salade zo ook hartstikke lekker en je hebt de salade in 5 minuten gemaakt!

Ingrediënten:

  • 3 handen verse spinazie – € 0,30
  • 2 tomaten – € 0,30
  • 1/2 komkommer – € 0,50
  • 1 avocado – € 1,50
  • 1 groene paprika – € 0,30

Bereidingswijze:

Pak een diep bord of een schaal. Leg de verse spinazie op de bodem. Je hoeft nu alleen nog maar de rest van de ingrediënten in kleine stukjes te snijden!

TIP: Voor de avocado heb ik een tip. Neem een aardappelschilmesje en snij de avocado in twee delen via de bovenkant (daar waar het steeltje zat) naar de onderkant. Wip vervolgens met het mesje de pit eruit. Neem 1 halve avocado in je hand. Snij de avocado in dunne reepjes (zorg ervoor dat je met je mes net niet door de schil heen snijdt). En snij er vervolgens blokjes uit. Nu kun je de avocado met hetzelfde mes voorzichtig uithollen. Met de andere helft doe je hetzelfde.

Jouw salade is klaar! Smullen maar!

Avocado weetje:

De avocado (Persea americana) is een boom uit Centraal-Amerika; bekend om zijn gelijknamige, voor consumptie geschikte, vrucht. De naam avocado komt oorspronkelijk van het Nahuatl woord ahuacatl, dat overigens ook “teelbal” betekent.

De avocadovrucht is zeer voedzaam. In tegenstelling tot de meeste vruchten bevat de avocado zeer veel olie (5 tot 23 g per 100 g vruchtvlees). De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. De avocado bevat ook veel mineralen zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan proteïne.

Bron: Avocado (2015, september 28). Wikipedia, de vrije encyclopedie, https://nl.wikipedia.org/wiki/Avocado

Post A Comment