Oefeningen bij brug

Loop een snelle 3 kilometer

Warming-up:

Rustig inlopen op 182 stappen per minuut (bpm) naar een plek waar je 3 kilometer kunt lopen (zonder verkeerslichten of andere hindernissen). Doe wat rekoefeningen op een brug met een leuning:

  • Duw tegen de brugleuning met het achterste been gestrekt en de hak van je achterste voet op de grond, het voorste been is gebogen en je voorste voet is ook volledig op de grond. Wissel van been.
  • Leg een voet met de hak op de brugleuning en pak met je tegenovergestelde hand je tenen vast, je standbeen is licht gebogen. Wissel van been.
  • Draai nu zodat je voet met de zijkant (binnenkant van je voet) op de brugleuning rust. Je standbeen is licht gebogen. Wissel van been.
  • Ga met je rug vlakbij de brugleuning staan en leg je tenen op de brugleuning. Je knie van je gebogen been blijft in de buurt van je knie van je standbeen (dat been is licht gebogen). Wissel van been.

Hoofdprogramma: Loop een snelle 3 kilometer

Loop een snelle 3 kilometer. Loop deze kilometers zo snel als je kunt! Loop deze 3 kilometer met een cadans van 190 stappen per minuut. Of hoger. Hoe sneller je kunt hardlopen, hoe sneller je cadans mag zijn. Usain Bolt loopt met een cadans van ongeveer 250 stappen per minuut tijdens een 100 meter sprint. Maar dit is natuurlijk een langere afstand. Dus 250 stappen per minuut is een beetje te veel. Maar je zou zo op 200 stappen per minuut kunnen zitten! Maak eventueel gebruik van een metronoom om je cadans te bepalen. Hoeveel tijd heb je nodig voor 3 kilometer? Ik ben benieuwd. Laat je tijd weten in een reactie hieronder. Lukt het je om de 3 kilometer tussen de 10 en 12 minuten te lopen? Doe je er 12 tot 15 minuten over? Goed bezig!

Cooling-Down:

Rustig teruglopen op 182 stappen per minuut (bpm).

Post A Comment